29 Απριλίου 2024

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Σταυρού Βωσάκου

Το πρωί της Κυριακής Γ’ Νηστειών (Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως), 7ης Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Σταυρού Βωσάκου, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στη θεολογία του Σταυρού, τονίζοντας ότι η δόξα του Χριστού είναι ο Σταυρός Του και η δόξα καθενός χριστιανού γίνεται ο δικός του σταυρός και επισημαίνοντας ότι πάντοτε η Εκκλησία υμνώντας το Σταυρό ψάλλει ταυτόχρονα και την Ανάσταση.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον άγιο Καθηγούμενο, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Παναγιωτάκη, για το σπουδαίο και φιλόθεο έργο, το οποίο επιτελεί στην Ιερά Μονή Βωσάκου με τη σύμπραξη όλων των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και των πολυπληθών προσκυνητών που συντρέχουν στο Βώσακο από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Ακολούθησε πλούσια μοναστηριακή τράπεζα προς όλους τους προσκυνητές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος υποδέχθηκε με χαρά, στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, ο οποίος χοροστάτησε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό και ομίλησε με λόγο εμπνευσμένο, καρδιακό και κατανυκτικό με θέμα: «Ο Σταυρός του Κυρίου μας, πηγή ζωής και σωτηρίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Θεοφιλέστατο για την ευλογητική και επιστηρικτική παρουσία του, καθώς και προς όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την ολόθυμη ανταπόκρισή τους στο διαρκές προσκλητήριο σάλπισμα της Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τέθηκε σε προσκύνηση ο Τίμιος Σταυρός (κειμήλιο του μακαριστού π. Σταύρου Τζαγκαράκη).

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου