30 Απριλίου 2024

Επετειακοί εορτασμοί για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης, 28ης Μαρτίου 2024, στο Ωδείο Ρεθύμνου (Αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης»), εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, των εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων.

Στην εν λόγω εκδήλωση, το 3ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το Ημερήσιο Γυμνάσιο Ατσιποπούλου και το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Ρεθύμνου Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσίασαν μέρος της εργασίας τους και των δράσεών τους για την επετειακή αυτή χρονιά.

Ο ελλογιμ. κ. Μανούσος Μαραγκάκης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, χαιρέτισε με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό την εκδήλωση αυτή. Τις ευχές του για την επετειακή αυτή χρονιά και για το πλήθος των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης κ. Μάνος Τσάκωνας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, αποφωνώντας την εκδήλωση, με συγκίνηση ανέφερε ότι δοξάζει τον Θεό, διότι, εξ αφορμής της επετειακής αυτής χρονιάς, οι Άγιοι «μπήκαν» σε όλα τα σπίτια, καθώς και σε όλα τα σχολεία, όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος, επίσης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και σε όλους τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριες των σχολείων της Διεύθυνσης για την καλή και αρμονική τους συνεργασία και για τις επετειακές αυτές εκδηλώσεις, ευχόμενος πάντοτε οι Άγιοι μας να αποτελούν πρότυπο ζωής και μαρτυρίας για όλους τους ανθρώπους του τόπου και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, τα οποία συνεχάρη για το άριστο αποτέλεσμα και την αξιοποίηση των χαρισμάτων τους, όπως εκδιπλώθηκαν πάνω στη σκηνή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμο