29 Απριλίου 2024

Κατεδάφιση Ιερού Ναού για να φτιαχτεί τζαμί

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το έγραψε εδώ και 4 μήνες πως το αδιάκοπο σφυροκόπημα κατά της εθνικής μας οντότητας από την κυβέρνηση θα συνεχιστεί με το τζαμί! 

Μόνο που οι χθεσινές εξελίξεις με τις μπουλντόζες που φέρονται να κατεδαφίζουν το Ι.Ν. της Παναγίας της Ελευθερώτριας στο Βοτανικό αποδεικνύουν πως στην κυβέρνηση δεν αρκεί να περάσει το δικό της αλλά θέλει να το κάνει και με εντυπωσιακό τρόπο, πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων Εκκλησία.

Όσοι έχουν εκφράσει τους ενδοιασμούς τους για τη δημιουργία του τεμένους στον Βοτανικό έχουν σφυροκοπηθεί άγρια ως οπισθοδρομικοί, φοβικοί και εν τέλει ρατσιστές. Ο κυβερνητικός “μεταρρυθμιστικός” πυρετός και η μιντιακή προπαγάνδα έχουν παραθέσει μια σειρά επιχειρημάτων για την ανάγκη του τεμένους. Τα περισσότερα εξ αυτών επιδερμικά. Έφτασαν στο σημείο να πουν πως έχουν και την συγκατάθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος όταν εδώ και μήνες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έχει εκφράσει ανοιχτά τον προβληματισμό του για τους σκοπούς που υπηρετεί η δημιουργία του τζαμιού στην παρούσα φάση με δεδομένα όσα συμβαίνουν σε ξένες χώρες.