30 Απριλίου 2024

Τελετή φωταγώγησης στο σχολείο της Αγίας Αικατερίνης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αρωμα Χριστουγέννων στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια, καθότι, από το βράδυ της Παρασκευής, άναψε ο διάκοσμος του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο δίνει την δική του, ξεχωριστή, εορταστική αίσθηση στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Η τελετή φωταγώγησης, η οποία έχει σημειολογική αναφορά τα τελευταία χρόνια, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της καθιερωμένης μαθητικής γιορτής, την οποία ανέλαβαν οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού, υπό την καθοδήγηση του Φύτου Στράτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα εντός του ιερού ναού Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου, παρουσία σύσσωμης της σχολικής κοινότητας, με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να δίνουν το «παρών».  Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν και ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο υποδιευθυντής του Γραφείου της Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Νίκος Παπαϊωάννου, η υποδιευθύντρια του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου, Ελενα Καραγιώργου και η διευθύντρια του συγκροτήματος της Αγίας Αικατερίνης, Μπέτσυ Σιδέρη.

Αρωμα Χριστουγέννων στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια, το βράδυ της Παρασκευής με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Παρόντες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χριστόδουλος Αθανασάτος

Στη συνέχεια, η γιορτή μεταφέρθηκε στον προαύλιο χώρο, με ένα επιπλέον μουσικό πρόγραμμα που κατέληξε στην αντίστροφη μέτρηση και την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκρότημα της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο υπάγεται στον Αγιο Δημήτριο, στεγάζονται και λειτουργούν οι τάξεις από το Νηπιαγωγείο μέχρι την Τρίτη Δημοτικού.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα έδωσε το «παρών» στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Αικατερίνης για την καθιερωμένη γιορτή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χριστόδουλος Αθανασάτος
Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα έδωσε το «παρών» στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Αικατερίνης για την καθιερωμένη γιορτή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χριστόδουλος Αθανασάτος

ekirikas.com