30 Απριλίου 2024

Κοσμοσυρροή στο φεστιβάλ της κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Επιτυχία σημείωσε το ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέμπριτζ, γεγονός το οποίο χαροποίησε τους εργαζόμενους εθελοντές, καθώς είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τις νεφώσεις και τις καταρρακτώδεις βροχές, χιλιάδες ήταν οι συμμετέχοντες που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένης της δημάρχου του Κέμπριτζ Ζουμπούλ Σεντίκουι, και απόλαυσαν τα σπιτικά φαγητά και γλυκίσματα που με αγάπη είχαν ετοιμάσει οι εθελοντές και οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος.

Το φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο οποίος συνομίλησε με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Βασίλειο Μπέμπη, την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Ρένα Χάγκερτι, τον υπεύθυνο του φεστιβάλ Ηρακλή Σιωρά, την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Νίκη Καλογεροπούλου και τους ενορίτες οι οποίοι που τον υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα. Παρόντες επίσης ήταν ο ιερατικός προϊστάμενος της γειτονικής κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν και οι επίτιμοι καθηγητές του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Αριστοτέλης Μιχόπουλος και Ηλίας Πατσαβός.

Εκατοντάδες επισκέπτες ομογενείς και Αμερικανοί απόλαυσαν τα γνήσια Ελληνικά φαγητά και γλυκίσματα κάτω από την τεράστια τέντα στο Ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΜΠΡΙΤΖ

Επίσης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος επισκέφτηκε οικογενειακώς το φεστιβάλ και συνεχάρη τους διοργανωτές, είχε δε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το Ορθόδοξο Φοιτητικό Κέντρο που στεγάζεται σε χώρους της κοινότητας.

Η κοινότητα ιδρύθηκε από πρωτοπόρους Ελληνες μετανάστες το 1917 και συνεχίζει μέχρι σήμερα το όραμά τους, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με αμείωτους ρυθμούς και συνεχείς προσπάθειες.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θεωρείται ως η κατ’ εξοχήν εκκλησία των Ελλήνων φοιτητών, καθότι βρίσκεται σε περίοπτη θέση του Κέμπριτζ κι έχει σε κοντινή απόσταση από αριστερά της το κορυφαίο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, από δεξιά της το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, γνωστό ως ΜΙΤ, στην αντίπερα όχθη του ποταμού είναι το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston University, ενώ λίγο πιο πάνω στα σύνορα του Σόμερβιλ και Μέτφορντ είναι το πανεπιστήμιο του Ταφτς (Tufts). Η κοινότητα έχει θεσπίσει ειδικό ταμείο υποτροφιών με το οποίο συνδράμει τους φοιτητές.

Τον Μητροπολίτη Μεθόδιο πλαισιώνουν αξιωματούχοι της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ στο Ελληνικό Φεστιβάλ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΜΠΡΙΤΖ

Οπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», στις 13 Ιανουαρίου 2023 στην κοινότητα λειτουργεί το μοναδικό στο είδος τους Φοιτητικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί καθημερινά, πρωινές και βραδινές ώρες. Οι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρόγραμμα μελέτης Αγίας Γραφής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, να παρακολουθούν κάθε Πέμπτη βράδυ την Ακολουθία της Παράκλησης, να παρευρίσκονται σε συνεστιάσεις, συζητήσεις και διαλέξεις από καταξιωμένους Ορθόδοξους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και να δραστηριοποιούνται εφόσον το επιθυμούν στις μηνιαίες εξορμήσεις συμπαράστασης στους άστεγους της πόλης.

Ενορίτες της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ υποδέχονται τον Μητροπολίτη Μεθόδιο. Διακρίνεται ο π. Βασίλειος Μπέμπης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΜΠΡΙΤΖ

ekirikas.com