26 Απριλίου 2024

25η Μαρτίου στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ευόσμου

Στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.
Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος επικεντρώθηκε στην αγιότητα των αισθήσεων, καθώς και στους καρπούς που απορρέουν από αυτήν. «Η Παναγία μας, τόνισε μεταξύ των άλλων ο ομιλητής, κατέστησε τον αόρατο Θεό ορατό, τον απρόσιτο Θεό χειροπιαστό, τον άυλο Κύριο του παντός  βρώσιμο και πόσιμο. Η Θεοτόκος από τη στιγμή που γεννήθηκε οικοδομούσε κατάλυμα για το Θεό».

Παρόντες στη Θεία λειτουργία ήταν οι Βουλευτές κ.Δημήτρης Κούβελας, κ.Στράτος Σιμόπουλος και κ.Δημήτρης  Μάρδας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε δοξολογία για το ιερό γεγονός της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

***

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού καθώς και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. 

Το Θείο Λόγο κήρυξε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Τσίνογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας καθώς και στη θεολογική και σωτηριολογική σημασία του γεγονότος του Ευαγγελισμού. 

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε ενθέρμως τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μίλκα, τους εφημερίους, τον διάκονο καθώς και όσους κοπίασαν για την άρτια οργάνωση της φετινής πανηγύρεως ενώ, εξέφρασε το θαυμασμό και τις ευχαριστίες του στα μέλη της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάρισας και στο μαέστρο της π. Νικηφόρο Κοντογιάννη. Τέλος, ευχήθηκε η χάρη και οι πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζουν στοργικά όλους τους πιστούς και την Πατρίδα μας. 

Το παρόν στην πανηγυρική ακολουθία έδωσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός , ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο νέος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Σκλάβος καθώς και πλήθος κόσμου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως