5 Μαΐου 2024

Η Μητρόπολη Θηβών τίμησε τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συνοικισμού Θηβών τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής. Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Μνημόσυνο για τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής. Τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χριστόδουλος Μάνιας. Μετά την απόλυση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Μικρασιατών.

Το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Άσπρων Σπιτιών τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης επ’ ονόματι των οποίων είναι αφιερωμένο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος και συμμετείχαν πάρα πολλοί πιστοί από τις γύρω περιοχές καθώς και εκπρόσωποι του  Εργοστασίου Αλουμίνιο της Ελλάδος. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και εξέφρασε τη χαρά του που είδε πρόσωπα γνώριμα και οικεία από την πολύχρονη διακονία του στην περιοχή.

Η Αγία Σοφία και οι τρείς θυγατέρες της τιμήθηκαν και στη Λιβαδειά στο εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας του 19ου αιώνα, που βρίσκεται στο μεσαιωνικό Κάστρο της πόλεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί πιστοί όλων των ηλικιών ακόμη και μικρά παιδιά ανέβηκαν στο Κάστρο για να τιμήσουν την Αγία Σοφία και της τρεις μάρτυρες θυγατέρες της.