17 Μαΐου 2024

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στο Νοσοκομείο Τζάνειο για το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, συνεχίζοντας τις ποιμαντικές του επισκέψεις εν όψει της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, τέλεσε σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Μιλώντας στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «αυτός ο ιερός χώρος, δεν είναι απλώς ένας χώρος που προσέρχονται οι άνθρωποι καταθέτοντες τον πόνο και την αγωνία τους για την κατ΄ άνθρωπον υγεία, αλλά είναι και ένα πνευματικό εφαλτήριο για την αληθή επίγνωση της οντολογίας του ανθρωπίνου προσώπου».

Τόνισε πως ένα από τα βασικά στοιχεία του ανθρώπου, ο οποίος είναι εικόνα Θεού, είναι η «προσφορά, η διακονία, η θετική παρέμβαση στη δημιουργία. Για αυτό και το νοσοκομείο επιτελεί ένα θαύμα, δηλαδή διασαλπίζει το μεγαλείο του ανθρωπίνου προσώπου».

«Ο Σταυρός του Γολγοθά εκπέμπει το μήνυμα της αγάπης χωρίς όρια, μια διακονία ταπεινή», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως «όπως ο Χριστός γονάτισε και έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του, έτσι και εσείς, μιμούμενοι τον Χριστό, γονατίζετε συνεχώς μπροστά στον ασθενούντα συνάνθρωπό μας» και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για αυτή την διακονία, υπενθύμισε προς όλους ότι «στην αιώνια προοπτική του ανθρώπου, οι πράξεις μας έχουν μεταφυσική αναγωγή».

Τέλος, συνεχάρη όλους για το έργο που επιτελούν και ευχήθηκε να συνεχίζουν τον καλόν αγώνα «για τον οποίο όλοι  είμαστε υπερήφανοι» και ο Θεός να τους χαρίζει «τη δύναμη της Αναστάσεως, την έμπνευση, την φώτιση, την αγάπη, τη στοργή, ώστε μιμητές του, να προσφέρουμε στους αδελφούς μας που ασθενούν και μέσα στον ανθρώπινο πόνο ζητούν χέρι βοηθείας, το δικό μας δυνατό χέρι».

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.