26 Απριλίου 2024

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στον Εύοσμο – ΒΙΝΤΕΟ

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδας, 26 Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής και του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στον Εύοσμο.

Ο Σεβασμιώτατος, με δεξιοτεχνία και παραστατικότητα, δια της δύναμης του λόγου του, ιχνογράφησε, ενώπιον του εκκλησιάσματος, τη σκηνή  της συνάντησης του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα: ο Κύριος τής αποκαλύπτει το αμαρτωλό παρελθόν της και συγχρόνως τη δική του θεϊκή υπόσταση. «Πνεύμα ο Θεός και τους προσκυνούντας Αυτόν εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν». Τούτη η αποκάλυψη αυτόχρημα καταργεί όλες τις θρησκείες, όλες τις ανθρώπινες εγκόσμιες πεποιθήσεις περί Θεού και εγκαινιάζει έναν νέο πνευματικό τρόπο επικοινωνίας με τον αληθινό Θεό.

«Ανοίξτε πηγάδια», ήταν η προτροπή με την οποία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος τη διδαχή του.  «Ανοίξτε πηγάδια στα σπιτικά, στα σχολειά, στις εργασίες σας.Ανοίξτε πηγάδια με το καθάριο  νερό της πίστης, της μετανοίας, της Ανάστασης,  για να ξεδιψάσει ο κόσμος… για να αλλάξει ο κόσμος».