18 Μαΐου 2024

Η Σύρος υπεδέχθη με λαμπρότητα και κατάνυξη το Άγιο Φως

Περί ώρα 9:15 εσπερινή αφίχθη στον Αερολιμένα Σύρου, με ειδική πτήση που χορήγησε η ΟΝΕΧ, το εκ του Παναγίου Τάφου και εφέτος εκπηγάσαν Άγιο Φως, το οποίο υπεδέχθησαν με τις νενομισμένες τιμές ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, σύσσωμες οι Πολιτικές, Αυτοδιοικητικές, Στρατιωτικές, Λιμενικές και Πυροσβεστικές Αρχές της νήσου, εκπρόσωποι των Ενοριών και πλήθος πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΟΝΕΧ και Προεδρο των Ναυπηγείων Σύρου, που τα τελευταία χρόνια λειτουργούν υποδειγματικά, και Πρόεδρο από έτους των Ναυπηγείων Ελευσινος κ. Πάνο Ξενοκώστα, διότι χάρη σ’ αυτόν η Σύρος απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια την ευλογία της εγκαίρου ελεύσεως του Αγίου Φωτός, την Αερολιμενάρχη Σύρου κα Βασιλική Πρέκα, η οποία επιμελήθηκε και προετοίμασε ως άριστα την Τελετή της υποδοχής και τους δύο Κυβερνήτες του Αεροσκάφους, που μετέφερε το Άγιο Φως.

Σε δηλωσεις του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε τη μεγάλη χαρά και την μεγάλη ευλογία, που έχουν και εφέτος οι Συριανοί να λάβουν το Άγιο Φως, τόνισε ότι η σκέψη όλων τούτη την ώρα στρέφονται στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και τους Αγιοταφίτες Πατέρες, οι οποίοι ευρίσκονται στη ζώνη των πολεμικών συγκρούσεων και ευχήθηκε να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στη γη όπου γεννήθηκε, δίδαξε, θαυματούργησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριος.
Αμέσως μετά, το Άγιο Φως διενεμήθη σε όλους τους Ναούς της Σύρου, ο δε Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ,συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Βαρδάκειου και Πρώιου Νοσοκομείου Σύρου, μετέφερε το Άγιο Φως στο ιστορικό αυτό Νοσηλευτικό Ίδρυμα, όπου τους ανέμεναν η Πρόεδρος του Νοσηλευτικού Προσωπικού κα Καλογεράκη, Νοσηλευτές και ο Αρχιμ. Δωρόθεος Γάγγος, ο οποίος επιμελείται το Νοσοκομειακό Παρεκκλήσιο της Αγίας Λουκίας.
Το Άγιο Φως μετεφέρθη στην ιερά νήσο με πλοίο του Λιμενικού Σώματος, κυβερνήτης του οποίου ήταν ο Σημαιοφόρος Ιωάννης Φανερός Λ.Σ..