12 Μαΐου 2024

”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” 25η μέρα – Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμος στο Μεγάλο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό μας

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, εψάλη σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 6:30μμ, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, προστάτου και εφόρου της ενορίας του ομωνύμου Δήμου Αθηνών.

Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε. της Ι.Α.Α., τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, μεγάλο αριθμό Ιερέων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συνεορτάσουν τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και όλων των πιστών.

Έψαλαν με υποδειγματικό τρόπο, οι πολυμελείς βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού, υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών κ.κ. Γεωργίου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Να σημειωθεί ότι στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης Χ., ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Σπανάκης Β., Πρόεδροι Δημοτικών Παρατάξεων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία με λειτουργό και ομιλητή, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιώς.
Έψαλε ο αριστερός χορός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αλεξίου Κατσαρού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ