Να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα σε ένα περιβάλλον ειρήνης και ομόνοιας ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής, όπου παρέστη σήμερα το απόγευμα στην Ακολουθία της Α΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευλογία να χοροστατήσει αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό και κυρίως στο θεολογικό υπόβαθρο της Ακολουθίας των Χαιρετισμών.
Προ της απολύσεως ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Σταυροπηγίου για τον μεστή ομιλία και στην συνέχεια ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή και «με το καλό να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα σε ένα περιβάλλον πάνω από όλα ειρηνικό».
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ι.Π.Ε. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Διάκονος Ιερώνυμος Καραπιδάκης.







Διαβάστε επίσης
Ομιλία του Μητροπολίτου Χαλκίδος στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Λυγουριού (βίντεο)
Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ”ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ
Λάμπρος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα