20 Απριλίου 2026

Martyria.gr

Η Ορθόδοξη προσέγγιση στα γεγονότα!

Κιλκίς: 111η επέτειο της Μητέρας των Μαχών

Σήμερα το Κιλκίς γιορτάζει τη Μητέρα Ημέρα και τιμά την 111η επέτειο της Μητέρας των Μαχών, της φονικότερης μάχης επί ελληνικού εδάφους εδώ και πολλούς αιώνες.

Ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες του γιόρτασαν τα εκατόν έντεκα χρόνια ελευθερίας από την πολύνεκρη Μάχη του Κιλκίς, τιμώντας τους απελευθερωτές της πόλης που την υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Βουλγάρων, το 1913, στον σύντομο Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ως εκπρόσωποι του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, πλαισιουμένων από Ιερείς και Διακόνους.

About The Author