
Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 27 Απριλίου 2019, η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασσαλίας.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος πλαισιωμένος από τους Αρχιμανδρίτες π. Δημήτριο Πλουμή και π. Σεβαστιανό Garnier, και τους Διακόνους π. Νικόλαο Meissonier και π. Χρυσόστομο Rey, έψαλε το «Ανάστα ο Θεός…», προκαλώντας την χαρά και τον αναστάσιμο ενθουσιασμό του εκκλησιάσματος.
Ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε επίσης το Μυστήριο του Χρίσματος σε μια κατηχούμενη καλωσορίζοντάς την στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δίδοντάς της το όνομα Ελένη.
















Διαβάστε επίσης
Αγώνας μπάσκετ με νέους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Αυλώνα
Χάρης Δούκας: «Σε μια εποχή όπου ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία απειλούν την κοινωνική συνοχή, έχετε υπηρετήσει με συνέπεια την καταλλαγή, τον διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη»
Συνάντηση του ΠτΔ Κ. Τασούλα με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, στο Προεδρικό Μέγαρο