Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, στις 8.00 μ.μ., τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ρωμανός ο Μελωδός».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ενοριακό κέντρο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών, όπου εδρεύει και η διοίκηση της Σχολής, με την συμμετοχή του Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου, ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και καθηγητού της Σχολής, των εφημερίων της ενορίας, του Διευθυντού της Σχολής, Πρωτοψάλτου Αριστοτέλη Βογιατζόγλου, του διδακτικού προσωπικού και μεγάλου αριθμού μαθητών.
Για το διδακτικό έτος 2023-24 στην Σχολή υπολογίζεται ότι θα φοιτήσουν περισσότεροι από 200 μαθητές, ενώ παραρτήματα λειτουργούν σε όλες τις Αρχιερατικές περιφέρειες της Μητροπόλεως (Αριδαία, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κουφάλια, Σκύδρα).
Αγιασμός για την έναρξη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης«Ρωμανός ο Μελωδός».

Διαβάστε επίσης
Η ιερά μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής τιμήθηκε στο Άνω Γαύριο της Άνδρου
Η Ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει του νέου δικαστικού έτους
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μετά από κάθε Γολγοθά υπάρχει πάντοτε η Ανάσταση» (ΒΙΝΤΕΟ)