26 Απριλίου 2024

Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Νέου του εν Ευβοία στην Μητροπόλη Καστοριάς – ΦΩΤΟ

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιακώβου του Νέου του εν Ευβοία, που πρόσφατα συναριθμήθηκε από το σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το απόγευμα της εορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική Θεια Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας , ο οποίος στο κήρυγμα του μίλησε για την θαυματουργική επέμβαση του Οσίου στην ζωή της Μονής που έζησε και ασκήθηκε και στη ζωή των ευλαβών προσκυνητών που είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Επίσης, μετέφερε στο εκκλησίασμα την προσωπική του εμπειρία και μνήμη που κρατάει ο ίδιος από την γνωριμία του με τον Όσιο Ιάκωβο, ο οποίος τον περιέβαλε με πολλή αγάπη σε δύσκολες ημέρες και ώρες.

Ευχήθηκε δε η χάρις του Αγίου να σκεπάζει κάθε χριστιανό, να πρεσβεύει για κάθε αναγκεμένο, για την πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Agios_Iakovos_Tsalikis001.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis002.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis003.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis004.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis005.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis006.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis007.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis008.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis009.jpgAgios_Iakovos_Tsalikis010.jpg