Κατά την Κυριακή του Θωμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος μετέβη στην Ίο, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αποστόλου Θωμά, τονίζοντας ότι η δυσπιστία του δεν αποτελεί άρνηση, αλλά πορεία προς την βεβαιότητα της πίστεως, η οποία κορυφώνεται στην ομολογία: «Ὁ Κύριός μου καὶ ὁ Θεός μου». Υπογράμμισε ακόμη ότι και ο σύγχρονος άνθρωπος καλείται να μεταβεί από την αμφιβολία στην προσωπική εμπειρία της Αναστάσεως, μέσα από τη ζωή και τα μυστήρια της Εκκλησίας.
Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, όπως το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις καρδιές και να καθοδηγεί την πορεία της ζωής τους.
Η Κυριακή του Θωμά στην Ίο




















Διαβάστε επίσης
Η προσφυγούπολη Ερμούπολη υπεδέχθη την πρόσφυγα ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Ατταλειωτίσσης»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην έναρξη του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας
“Λαμπρά Πανήγυρις της Πολιούχου του Αιγίου Ζωοδόχου Πηγής – Παναγίας Τρυπητής”