Την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Ταξιαρχών Ροβιών, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ηλίων, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός μας, όπου λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023”. Η Γερόντισσα ανέπτυξε το θέμα:
“Βοήθεια! Χανόμαστε…”.
Η Γερόντισσα στην εμπνευσμένη ομιλία της θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση της σημερινής εποχής ανέφερε: “Ζούμε σε μία εποχή που όλα ξεπουλιόνται, όλα προδίδονται, το κακό ωραιοποιείται, το σωστό εξευτελίζεται και γενικά ότι έσωσε και πρόβαλε παγκοσμίως την Ελλάδα, όπως τα ήθη, η ιστορία, η ορθοδοξία, θεωρούνται ξεπερασμένα και γελοία” και πρόσθεσε: “το πρόβλημα είναι ημών, που λέμε πως είμαστε χριστιανοί, που όλο υποχωρούμε, συμβιβαζόμαστε και έχουμε ενδοιασμούς”.
Στη συνέχεια παρουσίασε απόψεις των πατέρων της ορθοδόξου εκκλησίας μας, λέγοντας: ” Όλα μπορούν να υποχωρήσουν στον άνθρωπο, όμως ο πιστός έχει χρέος να μην παραχωρήσει από μόνος του τον ίδιο τον Χριστό” και συμπλήρωσε: “το μεγάλο πρόβλημα των ανθρώπων είναι ο συμβιβασμός, διότι ο συμβιβασμός είναι ενοχή και έγκλημα”.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη απεφάνθει: “Ας φροντίσουμε να υπακούμε σε Εκείνον που μας έπλασε και θα μας κρίνει, ώστε τότε να μην φωνάξουμε: “Βοήθεια…χανόμαστε”.
Ακολούθησε το “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού κατά το οποίο η Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη, απάντησε στα ερωτήματα που της υπέβαλε το ακροατήριο.
Η 11η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νίκανδρος Πρίτσκας, Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Άγγελος Μιχαλόπουλος και Σταμάτης Βλάχος.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Διαβάστε επίσης
Η Κυριακή του Θωμά στην Ίο
Η προσφυγούπολη Ερμούπολη υπεδέχθη την πρόσφυγα ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Ατταλειωτίσσης»
“Λαμπρά Πανήγυρις της Πολιούχου του Αιγίου Ζωοδόχου Πηγής – Παναγίας Τρυπητής”