17 Φεβρουαρίου 2026

Martyria.gr

Η Ορθόδοξη προσέγγιση στα γεγονότα!

Το Ψυχοσάββατο (προ της Απόκρεω) στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου (Ψυχοσάββατο προ της Απόκρεω) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ενοριακό Ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν κληρικοί της Μητροπόλεώς μας αλλά και άλλων Μητροπόλεων με προεξάρχοντα τον π. Διονύσιο Πατσάνη, πρ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ιερό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Ορθοδόξων Χριστιανών,.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ενώ πλήθος πιστών συμμετείχε στην Ευχαριστιακή Σύναξη, καθώς η παρούσα ημέρα είναι κατεξοχήν αφιερωμένη στους κεκοιμημένους.

Προ της απολύσεως του μνημοσύνου ο κ. Φιλόθεος ευχήθηκε καλό παράδεισο στους κεκοιμημένους και προέτρεψε τους πιστούς να μνημονεύουν πάντοτε τους προαπελθόντας πατέρες και αδελφούς στις προσευχές τους.

About The Author