5 Δεκεμβρίου 2024

Martyria.gr

Η Ορθόδοξη προσέγγιση στα γεγονότα!

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα ο κόσμος θα ήταν λιγότερο σοφός – Τα μηνύματα που έστειλε

Στην Αθήνα έφθασε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης στην Ελλάδα. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και τέσσερα παιδιά-σύμβολο αγνότητας και αγάπης, με ελληνικές φορεσιές.

Κατόπιν μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, είπε η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάνοντας λόγο για επίσκεψη “ιδιαίτερης σημασίας” εν μέσω και πανδημίας, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ακολούθησε ομιλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και αμέσως μετά απηύθυνε ο ίδιος σύντομη ομιλία.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στα ζητήματα της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής. Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε επίσης στην ειρήνη, στην αδελφοσύνη, στην κοινωνική δικαιοσύνη στην «εκτεταμένη φτώχεια που θα πρέπει όλοι με κοινό όραμα να αντιμετωπίσουμε» και ιδιαιτέρως στο προσφυγικό που όπως είπε «έχει χωρίσει την Ευρώπη στα δύο, σε βορρά και νότο».

Μίλησε για υποχώρηση της Δημοκρατίας παγκοσμίως με τον εθνικισμό που αναπτύσσεται και για πόσο μακριά αισθάνονται οι άνθρωποι από τους θεσμούς, κάτι το οποίο τα κράτη πρέπει να αντιπαρέλθουν με άξονα τη φροντίδα των αδυνάτων.

“Να περάσουμε από τη μεροληψία στη μετοχή, από το εγώ, στον άλλο”, είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε ότι έρχεται ως προσκυνητής και ότι η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα. «Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος, θα ήταν λιγότερο σοφοί, χαρούμενοι και ευτυχείς» είπε για να προσθέσει ότι «από εδώ διευρύνθηκαν οι ορίζοντες της ανθρωπότητας».

Από αυτή την πόλη, το λίκνο του πολιτισμού προέτρεψε να υψώνεται πάντα ένα μήνυμα προς την κορυφή που θα απαντά στις αποπλανήσεις του αυταρχισμού και στην ατομιστική αδιαφορία και θα αντιπαραθέτει τη φροντίδα για τον άλλο για τη δημιουργία ενός ακρογωνιαίου ανθρωπισμό που χρειάζεται η εποχή και η Ευρώπη μας, τόνισε ο Ποντίφικας

About The Author