Ο νεοφώτιστος Ορθόδοξος Χριστιανός πλέον βασιλιάς Δαβίδ, μέχρι πρότινος Τσέφφι Ζαε Ζαν-Γερβές των οπλαρχηγών Κρού από την Ακτή του Ελεφαντοστού, επικεφαλής των Ηνωμένων Βασιλείων της Αφρικής, είναι από καιρό υπηρέτης όλων των αφρικανικών λαών, αφιερώνοντας τη ζωή του στην εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος του λαού της Αφρικής.
Ο βασιλιάς Tchiffi Zae Jean Gervais ταξίδεψε πρόσφατα στο «περιβόλι της Παναγιάς» για να βαπτιστεί στις 7 Ιουνίου λαμβάνοντας το όνομα Δαβίδ στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Μετοχίου του Αγίου Τρύφωνα της αγιορείτικης Μονής Κουτλουμουσίου, όπου βαφτίστηκε ο βασιλιάς, το βάπτισμα τελέστηκε, με την ευλογία του ηγουμένου της μονής, από τον π. Χρυσόστομο και όχι τον Ιερομόναχο Διονύσιο, όπως αναφέρθηκε αρχικά, με τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ να γίνεται ο ανάδοχός του και πνευματικός πατέρας του.
Ο βασιλιάς Δαβίδ δεν αποτελεί μια οποιαδήποτε προσωπικότητα καθώς υπηρετεί ως γενικός γραμματέας στο φόρουμ βασιλέων, πριγκίπων και παραδοσιακών ηγετών της Αφρικής, που ιδρύθηκε το 2008 στην Βεγγάζη της Λιβύης και σήμερα λειτουργεί με έδρα την Σύρτη της Λιβύης.
Ο ίδιος εκλέχτηκε δημοκρατικά από 535 βασιλιάδες, πρίγκιπες και παραδοσιακούς ηγέτες ως μόνιμος γραμματέας του φόρουμ.
Το Φόρουμ δημιουργήθηκε για να δημιουργήσει ένα σώμα μέσω του οποίου τα Δικαιώματα στην Αφρική θα μπορούν να έχουν μία φωνή που θα γίνεται σεβαστή από την Αφρικανική Ένωση, τα μεμονωμένα Προεδρικά Γραφεία στην Αφρική και επίσης από τα Ηνωμένα Έθνη.
Το 2015, ο ίδιος ο Χριστιανός πλέον Δαβίδ ανταποκρίθηκε σε μια κλήση του Θεού και ίδρυσε τα Ηνωμένα Βασιλεία της Αφρικής για να λειτουργήσουν ως μη πολιτική πλατφόρμα κοινωνικής ανάπτυξης, η οποία λειτουργεί ως ενιαία φωνή για την κοινωνία των πολιτών και λειτουργεί επίσης με σκοπό την υποστήριξη της προεδρίας και της εθνικής κυβέρνησης, των θεσμών , και των λαών προκειμένου να στηριχτούν εθνικά αναπτυξιακά σχέδια των αφρικανικών χωρών.
Κάτω από την καθοδήγησή του, τα Ηνωμένα Βασιλεία της Αφρικής εργάζονται ακούραστα για την υλοποίηση των δέκα ιδρυτικών δεσμεύσεών τους, οι οποίες είναι οι εξής:
1. Προώθηση της παραδοσιακής ανάπτυξης ηγεσίας,
2. Προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας,
3. Προώθηση της πρόσβασης στη βασική υγειονομική περίθαλψη,
4. Προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων και των υδάτων,
5. Να προωθηθεί η στήριξη του επενδυτικού κλίματος,
6. Προώθηση της βασικής εκπαίδευσης, της ανάπτυξης της νεολαίας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω της τεχνολογίας,
7. Προώθηση της ισότητας των φύλων
8. Να προωθηθεί η συνολική εξερεύνηση των ορυκτών και των φυσικών πόρων,
9. Προώθηση της δημιουργίας μιας τεχνολογικής πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών και των κοινοτήτων,
10. Προώθηση της διατήρησης της παράδοσης, του πολιτισμού και της κληρονομιάς.
Ο βασιλιάς Δαβίδ δεν βρέθηκε βέβαια «ουρανοκατέβατος» στο Άγιο Όρος.
Η ιεραποστολή στην χώρα της Ακτής Ελεφαντοστού είναι δυναμική εδώ και χρόνια με την ευλογία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τις δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ακκρας.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι Χριστιανοί βάσει ερευνών αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα. Περίπου 44% είναι οι Χριστιανοί (κυρίως Ρωμαιοκαθολικοί) και έπονται οι Μουσουλμάνοι με 37% με βάση πρόσφατη έρευνα.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως εν μέσω του εμφυλίου το 2011 είχαμε μαζικές ομαδικές βαπτίσεις.
Διαβάστε επίσης
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας εις το Άγιον Όρος
Υποδοχή του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κου Συμεών στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Γέροντας Εφραίμ: “Η σύγχρονη πνευματική ζωή” (βίντεο)