
Ολοκληρώθηκαν οι πενταήμεροι εορτασμοί για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στη θέση κριθαράκια Ναυπλίου.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου κι ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες των ιατρών και νοσηλευτών, που ήταν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου.
Μια συγκινητική τελετή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ιερό ναό του Αγίου. Ο Μητροπολίτης στο τέλος της ακολουθίας κάλεσε τους λειτουργούς της υγείας να μιμηθούν την ενάρετη ζωή του Αγίου Λουκά, καθώς και την αγάπη του στην Ιατρική.
Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία.











hdr 
hdr 
hdr 
hdr
Διαβάστε επίσης
Η Κυριακή του Θωμά στην Ίο
Η προσφυγούπολη Ερμούπολη υπεδέχθη την πρόσφυγα ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Ατταλειωτίσσης»
“Λαμπρά Πανήγυρις της Πολιούχου του Αιγίου Ζωοδόχου Πηγής – Παναγίας Τρυπητής”