18 Μαρτίου 2025

Martyria.gr

Η Ορθόδοξη προσέγγιση στα γεγονότα!

Μάσκες στα σχολεία: Σε ποιες περιοχές έχουν ήδη σταλεί και πότε ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής

“Πρώτο κουδούνι” στα σχολεία τη Δευτέρα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποστολής μασκών σε περιοχές της χώρας, προκειμένου να διανεμηθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Όπως γνωστοποίησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, «ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή, αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής».

Η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους «σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία».

Αναφερόμενη στον σχετικό διαγωνισμό που διενήργησε, η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι η διαδικασία ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Και εκείνη «έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων».

Από τον διαγωνισμό αναδείχθηκαν 20 ανάδοχοι για την προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα, όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι της χώρας για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, υποχρέωση που ανέλαβε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 14/09.

Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕΔΕ έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων.

Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 11/09 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής.

Είναι δεδομένο πως το Σαββατοκύριακο οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία”.

About The Author