Την Ακολουθία του Όρθρου και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, συμπαρστατούμενος πλειάδα κληρικών διαφόρων Ι. Μητροπόλεων.
Συμπροσευχόμενοι εκ του Ι. Βήματος παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στον λόγο αναφέρθηκε στα στοιχεία των Αποστόλων, δηλαδή την κλήση τους για να πραγματώσουν το έργο του Χριστού μέσα από την διδασκαλία και την προσφορά τους και την διακονία τους στον άνθρωπο. “Η ζωή μέσα στην Εκκλησία είναι η ανταπόκριση στο κάλεσμα και την διακονία του λαού”, τόνισε χαρακτηριστικά. Κάνοντας αναφορά στον Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο και εξ΄ αφορμής της 6ης επετείου ενθρονίσεώς του, του ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη, μακρότητα ημερών για να επιβεβαιώνει την κλίση του στον Θεό και να διακονεί τον φιλόπατρη λαό του. Συνάμα, ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Φίλιππο τα έτη να είναι πολλά για να διακονεί τον άνθρωπο κι έτσι να βρει τον δρόμο που η Εκκλησία θα τον αξιώσει να την υπηρετήσει υψηλότερα.
Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Λήμνου, εξέφρασε ευγνωμόνως τις ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, χαρακτηρίζοντάς τον ως ζηλωτή Ιεράρχη που αγωνίζεται για τα δίκαια της Εκκλησίας και διακρίνεται στη συνείδηση των πιστών ως οικουμενικός διδάσκαλος. Κλείνοντας, ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Φίλιππο να γίνει κληρονόμος της προσκλήσεως του Αποστόλου Φιλίππου και να συνεχίσει να γίνεται η μαρτυρία της ευαγγελικής αγάπης.
Τέλος, ο π. Φίλιππος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους παρισταμένους Αρχιερείς, Ιερείς, τις αρχές του τόπου, αλλά και όλους όσους είχαν προσέλθει στον εορτασμό για να δείξουν την αγάπη τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος εκπροσώπων των τοπικών αρχών, με προεξάρχοντες τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλο, τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελ. Κυριακίδη, προσήλθαν με σκοπό να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να ευχηθούν στον εορτάζοντα π. Φίλιππο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά “Σας υπόσχομαι ότι θα μείνω αυτός που είμαι!!!”
















Διαβάστε επίσης
Ο Πρέσβης της Σερβίας στη Μητρόπολη Κίτρους
Αγιορείτικη Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο στα Φίχτια Αργολίδας
Ο Αρχιεπίσκοπος στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγ. Πορφυρίου στο Μήλεσι