Γράφει: martyria.gr
Έντονα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Τα Ιεροσόλυμα εκφράζουν την δυσαρεσκειά τους σχετικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Ιερωνύμου, (Παραθέτουμε τις δηλώσεις: “Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε ήδη τη διεύθυνση του Κέντρου Γεροντολογίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να μπορέσει να παρασχεθεί η φιλοξενία και η περίθαλψη που απαιτείται στον κ. Ειρηναίο”).
Καταλογίζει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων στον κ. Ιερώνυμο ότι προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, βάσει ψευδών πληροφοριών, ενώ προηγουμένως θα μπορούσε αδερφικά να ρωτήσει το Πατριαρχείο σχετικά με την υγεία και κατάσταση του κ. Ειρηναίου.
Η επιστολή είναι ξεκάθαρη και έχει σαν στόχο, αφ΄ενός να καταδείξει την έντονη ενόχληση του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και αφ΄ετέρου να τονίσει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως ο ίδιος αλλά και η Αγιοταφιτική Αδερφότητα Αρμοδίως, Οφειλετικώς και Αδιακόπως ενεργεί για την κατάσταση της υγείας κ. Ειρηναίου.
Και η επιστολή ολοκληρώνεται με την αγαπητική προτροπή του Πατριάρχου προς τον Αρχιεπίσκοπο: Ρωτήστε εμάς για την υγεία του αδερφού μας πρωην Πατριάρχου κ. Ειρηναίου και να είστε βέβαιως πως θα λάβετε Αληθή και Άδολη ενημέρωση.
Ακολουθεί η επιστολή:
Διαβάστε επίσης
ΟΙ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΕΙΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΥΝΗΝΤΗΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΓΗΝ
Εκοιμήθη ο Ηγούμενος του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στα Ιεροσόλυμα
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας