
Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Eδάφη.
«Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον κ. Θεόφιλο Γ’, Πατριάρχη Ιεροσολύμων», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter. «Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους», προσέθετε.
Ο κ. Δένδιας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Στάγεχ.
Επίσης, θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Διαβάστε επίσης
ΟΙ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΕΙΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΥΝΗΝΤΗΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΓΗΝ
Εκοιμήθη ο Ηγούμενος του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στα Ιεροσόλυμα
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας