27 Απριλίου 2024

Ανάμεσα στα θύματα των πυρκαγιών και ένας άξιος Ιερέας

Γράφει ο Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ

Μεγάλη τραγωδία τις τελευταίες ώρες βιώνει η Ελλάδα μας, μια που με το πρώτο φως της ημέρας ξεδιπλώνεται όλο το μέγεθος της τρομερής καταστροφής από τις απίστευτες  πυρκαγιές.

Λεπτό προς λεπτό αυξάνεται δυστυχώς δραματικά ο αριθμός των νεκρών και αναπόφευκτα  γίνονται γνωστές οι ταυτότητες τους και οι τραγικές προσωπικές τους ιστορίες.

Μεταξύ των θυμάτων δυστυχώς είναι και ένας άξιος Ιερέας ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούσε ως  προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Σπυρίδων Παπαποστόλου. Ο πατήρ Σπυρίδων είχε μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, αλλά και πολύ αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Ο άτυχος ιερέας  βρισκόταν την ώρα της φωτιάς στην εξοχική του κατοικία στο Μάτι Αττικής. Στην προσπάθειά του να σωθεί κατέφυγε στην θάλασσα για να γλυτώσει από τις φλόγες. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και έτσι σήμερα το πρωϊ ανασύρθηκε νεκρός.

Ακολουθεί η δήλωση που έβγαλε ο δήμος Χαλανδρίου για τον σεβάσμιο Ιερέα: «Μεγάλη απώλεια για την πόλη μας αποτελεί ο θάνατος του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου, επί σειρά ετών προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου. Η προσφορά του στην πόλη ήταν πολύπλευρη και ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του».

Αιωνία Του η μνήμη!

Διαβάστε επίσης:

-Έκκληση του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου για βοήθεια προς τον ελληνικό λαό.

-Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Αυτές τις ώρες είμαστε κοντά στον Ελληνικό λαό».

Δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μήνυμα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου για την τραγωδία στην Ελλάδα.

-Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για την τραγωδία από τις φωτιές;

-Κοντά στον ελληνικό λαό ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Διαβάστε επίσης Πνευματικά Θέματα:

-Νεκτάριος Βιτάλης: «Ο Γέροντας της καρδιάς μας» (ΒΙΝΤΕΟ).

-Όσιος Παϊσιος: «Η πολύ μέριμνα απομακρύνει από το Θεό».

-Απίστευτο! Κοιτάξτε πως με την βοήθεια του Θεού σώθηκε το παιδί που έπεσε από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ).