21 Ιουλίου 2024

Η Απόδοση του Πάσχα στο Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής, στη Σίφνο

Με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως Αρχιμ. Ιωαννικίου και των Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλών πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ιερούργησε σήμερα το πρωί, επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα, στο επί του ομωνύμου ιερού Βράχου Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επεσήμανε το πλήθος των δωρεών του Θεού, που απολαμβάνουν οι πιστοί, διά της Αναστάσεως του Κυρίου και δια πρεσβειών της Χρυσής Πηγής θαυμάτων πολλών Μητέρας Του, οι οποίες, όπως είπε, τροφοδοτούν την ψυχή μας με δύναμη και αισιοδοξία.
Ακολούθως, μετέβη στην επί του ακρότατου σημείου του ιερού Βράχου κειμένη φιάλη, προπορευομένων των αγίων Εικόνων της Παναγίας Χρυσοπηγής και της Αναλήψεως, όπου τέλεσε τον, κατά το έθος, Αγιασμό
Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπεδέχθη τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Φλωρίνης κ. Ειρηναίο, υπ΄ αυτού προσκληθέντας.
Το απόγευμα, στο ως άνω Μοναστηριακό Μετόχιο θα τελεσθεί ο Εόρτιος Τρισαρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικοθεομητορικής Εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και της Αναμνήσεως των προς τη Σίφνο θαυμασίων της Παναγίας, της επιλεγομένης “Χρυσοπηγής”, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Ειρηναίου.