20 Μαΐου 2024

Στις Σέρρες ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχήθηκε στον εορτάζοντα Επιχώριο Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο κ. Θεολόγου

Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β΄ μετέβη χθές στις Σέρρες και σήμερα το πρωί έλαβε μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε στον εκεί Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγάλων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Επιχωρίου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης Σεβασμιωτάτου κ. Θεολόγου, μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, με την συνεχητική παρουσία πληθύος Πρεσβυτέρων και Διακόνων, Μοχαχὠν και Μοναζουσών από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών, άλλες Ιερές Μητροπόλεις και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αρχιεπισκοπή Αθηνών, των τα πρώτα φερόντων στην πόλη και το νομό, και πολλών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Τη διακονία του Λόγου ανέλαβε και επιτυχώς επετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος ανεφέρθη στα τέσσερα Ευαγγέλια και στην κατοχύρωση του προσώπου του Ιησού Χριστού ως του Ενανθρωπήσαντος Λόγου του Θεού και ως ιστορικού προσώπου, εστιάζων το λόγο του στον σήμερα τιμώμενο Ευαγγελιστή της Αγάπης, Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, και ευχήθηκε εγκαρδίως και φιλαδέλφως προς τον άγοντα τα Ονοματήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, του οποίου τα ιδιαίτερα χαρίσματα, που τον επροίκησε ο Κύριος εξεθείασε.
Ακολούθως, ετελέσθη Δοξολογία επί τη διασώσει της πόλεως των Σερρών από επιδρομή αλλοφύλων και βέβαιη σφαγή των κατοίκων της, με την θαυματουργική παρέμβαση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος ευχαρίστησε τους παραστάντες Αρχιερείς και Ιερείς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Πολιτικούς και Στρατιωτικούς Άρχοντες της περιοχής και τον πιστό λαό, εμνήσθη με έκδηλη συγκίνηση των αοιδίμων γονέων του και του μακαριστού Πνευματικού του Πατρός Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ για την προς το πρόσωπό του εμπιστοσύνη του.