20 Μαΐου 2024

Συλλυπητήρια δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τα θύματα της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Σύδνεϋ

Οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν τη θλίψη μας για το ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στην πόλη του Σύδνεϋ, όπως και τη βαθιά οδύνη μας για τις τραγικές απώλειες των αθώων συνανθρώπων μας.

Από μυχού καρδίας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων, για να τους εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια εμού προσωπικώς αλλά και συνόλου του πληρώματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Τους διαβεβαιώνω ότι προσευχόμαστε για την εξ ύψους παρηγορία και ενίσχυσή τους, όσο και για την ανάπαυση των ψυχών των αγαπημένων τους προσώπων.

Συνάμα, οι σκέψεις μας στρέφονται προς τους συνανθρώπους μας που τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, για τους οποίους προσευχόμαστε με θέρμη να διαφύγουν από κάθε περαιτέρω κίνδυνο και να αναρρώσουν το ταχύτερο δυνατό. Είθε ο Θεός να φωτίζει και να δυναμώνει τους ιατρούς και νοσηλευτές που αυτές τις κρίσιμες ώρες επιμελούνται τα της νοσηλείας των τραυματιών και αγωνίζονται με αυταπάρνηση, όπως πάντοτε, για την προάσπιση του ιερού αγαθού της ανθρώπινης ζωής.