20 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, την Τετάρτη, 3 Απριλίου, στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τα της ζωής της Ελληνικής Ομογένειας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους Αντίποδες.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του ζήτησε να διαβιβάσει τις ευχές του στον φιλόχριστο λαό της πέμπτης ηπείρου.

Επίσης, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή, εξαίροντας το πολυδιάστατο έργο το οποίο επιτελεί, όσο και προσωπικά προς τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, για τη φιλόθεη και δυναμική υπέρ του Ελληνισμού ποιμαντορία του. Ιδιαίτερες δε ευχαριστίες εξέφρασε για την καθοριστική συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη διατήρηση και εμβάθυνση της σχέσης της Ελληνικής Ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας αναγνώρισε το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Ελληνική Κυβέρνηση, με σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, για τον Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου και ευρύτερα για τους Απόδημους Έλληνες. Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία περί της καθιερώσεως της επιστολικής ψήφου, για τις Ευρωεκλογές και τα εθνικά Δημοψηφίσματα, ένα μέτρο το οποίο θα διευκολύνει την απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους Έλληνες εκλογείς οι οποίοι βρίσκονται μακριά από την πατρίδα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος για την άσκηση των ευθυνοφόρων καθηκόντων του, ενώ αμφότεροι συμφώνησαν στη διατήρηση σταθερού διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας, για την αποτελεσματικότερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες της Ελληνικής Ομογένειας της Αυστραλίας.