18 Ιουνίου 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Ι. Ν. Αγίου Ιερωνύμου για την Β’ Στάση των Χαιρετισμών.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Ιερωνύμου, ο οποίος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής, η ακολουθία της δεύτερης Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκου.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και B’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και ο Ιεροδιάκονος Δημήτριος Φωκιανός.

Μετά την ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, στις δράσεις, αλλά και στα έργα που συνεχίζονται τονίζοντας πως πρόκειται για έναν χώρο που θα γίνονται συναντήσεις των παιδιών κυρίως, αλλά και των μεγαλυτέρων.

Αύριο το πρωί, Σάββατο 30, Μαρτίου, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιερωνύμου.