4 Μαρτίου 2024

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για την εκδημία του Στυλιανού Τσιόλα

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει τη βαθυτάτη θλίψη της για την αιφνίδια εκδημία ενός ευσεβούς τέκνου της Εκκλησίας, επιφανούς μέλους της Ελληνικής Ομογένειας και πολύπλευρα χαρισματικού ανθρώπου, του μουσικοσυνθέτη Στυλιανού Τσιόλα.

Ο εκλιπών, καθ’ όλον τον επίγειο βίο του, υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση την τέχνη της Μουσικής και γενικότερα τον Πολιτισμό, κληροδοτώντας πλούσια παρακαταθήκη στον Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου.

Η τοπική μας Εκκλησίας σεμνύνεται διότι ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος και καλλιτέχνης είχε υπηρετήσει, επί πολλά έτη, ως διδάσκαλος Μουσικής στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου Μελβούρνης, ενώ συγκαταλέγεται στους πρωτεργάτες του ετησίου θεσμού «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα» που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας στη Βικτώρια. Η επικείμενη, εφετινή εκδήλωση των «Καλάντων» θα είναι οπωσδήποτε φτωχότερη χωρίς την παρουσία του και την καθοριστική συμβολή του στην προετοιμασία της.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς συλλυπητήριες ευχές μας στη σύζυγο, τα τέκνα και άπαντες τους συγγενείς και οικείους του αειμνήστου Στυλιανού, δεόμενοι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν σκηναίς αγίων και δικαίων.