18 Ιουνίου 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Λονδίνο

Προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, του Σεβ . Μητροπολίτου Κολωνείας κ. Αθανασίου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μελιτηνής κ. Μαξίμου και Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου, καθώς και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.
Παρέστησαν οι Διπλωματικές Αρχές της Ελλάδος και της Κύπρου, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, εκπρόσωποι Θρησκευτικών Κοινοτήτων του Λονδίνου και προσκυνητές από διάφορες περιοχές της Αγγλίας που κατέφθασαν για να λάβουν την ευχή του Μακαριωτάτου.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απηύθυνε λόγο προς το εκκλησίασμα και ευχαρίστησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας για τη φιλοξενία.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του και την ευκαιρία να συλλειτουργήσουν και να λάβουν όλοι την ευλογία του, προσφέροντάς του ένα συμβολικό δώρο εκ μέρους της Ι. Αρχιεπισκοπής.
Στη συνέχεια, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του  Ι. Ναού, προσέφερε δώρα στον Μακαριώτατο και στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων, ωμοφόριο και πετραχήλι.
Αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα στην αίθουσα του Ναού, ενώ το βράδυ παρετέθη δείπνο στο Βόρειο Λονδίνο προς τιμήν του Μακαριωτάτου.
Διαβάστε ΕΔΩ αποσπάσματα της ομιλίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου στο δείπνο.