21 Μαΐου 2024

Έναρξη ποιμαντικής επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Αδελαΐδα

Ποιμαντική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Νοτίου Αυστραλίας πραγματοποιεί από την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιδιάκονο Αθηναγόρα. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αδελαΐδος, ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από πολυπληθή όμιλο κληρικών και πιστών, με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Αδελαΐδος.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στο προάστιο Norwood, όπου, αφού άναψε ένα κερί και ανέπεμψε δέηση, παρακάθησε σε Δείπνο το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του η Κεντρική Φιλόπτωχος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Αδελαΐδος, στην παρακείμενη αίθουσα της Ενορίας-Κοινότητας. Στο Δείπνο παρακάθησαν, επίσης, οι Θεοφιλέστατοι κ. Σιλουανός και Βαρθολομαίος, οι Κληρικοί της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας με τις Πρεσβυτέρες τους, και Πρόεδροι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και εκπρόσωποι των Ενοριών – Κοινοτήτων, των Οργανισμών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Νότιο Αυστραλία, των Ιδρυμάτων Βασιλειάδος και Πρόνοιας και των Σχολείων του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σπυρίδωνος.

Την ευλογημένη αυτή σύναξη των μελών της τοπικής Εκκλησίας ελάμπρυνε έτι περισσότερο η ζωηρή παρουσία μελών της νεολαίας, στην οποία ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος έκανε ειδική μνεία κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη του Δείπνου. «Είμαστε περήφανοι για εσάς», δήλωσε εμφατικά, ενώ προέτρεψε πατρικά τους νέους και τις νέες να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία και να διαφυλάξουν την κληρονομιά των προγόνων τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτησε, επίσης, θερμά όλους τους παρευρισκόμενους στη σεμνή εκδήλωση που διοργάνωσε η Κεντρική Φιλόπτωχος και τους ευχαρίστησε για την αφοσίωσή τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και για τη συμβολή τους στο εκκλησιαστικό, πνευματικό και κοινωνικό το οποίο επιτελεί η τοπική Εκκλησία. Ειδικές ευχαριστίες απηύθυνε στις κυρίες της Κεντρικής Φιλοπτώχου, αφενός για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του δείπνου, αφετέρου για τη γενικότερη συνεισφορά τους στην Εκκλησία και για τον ακούραστο αγώνα τους υπέρ του πλησίον, διά του οποίου δίδουν το παράδειγμα των χριστιανικών αρετών και της ορθοδόξου πίστεως.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ποιμαντικής περιοδείας του, ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει των εορτασμών για τα 50 χρόνια από της ιδρύσεως της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, ενώ θα χειροτονήσει δύο νέους κληρικούς από την Αδελαΐδα. Σε σχετική αναφορά του, υπογράμμισε ότι οι χειροτονίες αυτές «αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση των πιστών μας και το χριστοκεντρικό οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο μεγαλώνουν οι νέοι μας». Εξέφρασε δε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο Ιερός Κλήρος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας αναπτύσσεται ποσοτικά και ποιοτικά, «απόδειξη της ακμάζουσας πνευματικής ζωής μέσα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή μας», όπως επισήμανε.

Στη διάρκεια του Δείπνου υποδοχής του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων του Συνδέσμου Κρητών Νοτίου Αυστραλίας και μαθητές του ελληνικού σχολείου της Ενορίας – Κοινότητας Προφήτου Ηλιού παρουσίασαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, ενώ η εκκλησιαστική χορωδία «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» έψαλε εμμελώς ύμνους από την Ακολουθία του Εσπερινού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.