22 Απριλίου 2024

”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” 27η μέρα – Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σκέπης

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, ομωνύμου Δήμου, σήμερα Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, μεταφέρθηκαν στο Παρεκκλήσιο της Αγία Σκέπης όπου βρίσκεται στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο ξενώνας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων επί της οδού Λεμεσού 17, υπό τη διεύθυνση της Μ.Κ.Ο. “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στις 6.00 το απόγευμα μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, συμμετείχαν οι Ιερείς του Ιερού Ναού.

Ακολούθησε ιερά αγρυπνία με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, με λειτουργό και ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Συμεών, Γέροντα της Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου Αττικής, τιμώντας ταυτόχρονα και την θαυματουργό εικόνα της “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑΣ”, της οποίας ακριβές αντίγραφο προερχόμενο από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, ευρίσκεται στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του ισογείου Ιερού Ναού μας.

Έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός της Ιεράς Μονής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ