15 Ιουνίου 2024

Γάζα: «Χιλιάδες κρύβονται σε μοναστήρια κοντά στο νοσοκομείο – Το χτύπημα ήταν σαν σεισμός» – Η συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου

Περίπου δύο χιλιάδες χριστιανοί κρύβονται σε μοναστήρια στη Γάζα, τα οποία βρίσκονται μία ανάσα από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο Αλ Αχλί.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega κάτοικος της Γάζας ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στην ιστορική Μονή του Αγίου Πορφυρίου περιέγραψε τις στιγμές πανικού που βίωσε το βράδυ της Τρίτης (17/10), όταν και εκδηλώθηκε η επίθεση στο νοσοκομείο οδηγώντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τα δύο μοναστήρια βρίσκονται πολύ κοντά στο νοσοκομείο το οποίο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς.

«Έχω φύγει από το σπίτι μου και έχω πάει στο μοναστήρι», ανέφερε συγκεκριμένα ο κάτοικος, ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε πως στα δύο μοναστήρια συνολικά βρίσκονται περίπου 1500- 2000 Χριστιανοί.

«Τα μοναστήρια βρίσκονται γύρω από το νοσοκομείο. Είναι κοντά, βρίσκονται περίπου στα 100 μέτρα, 200 μέτρα», εξήγησε ο ίδιος.

Μιλώντας για το χθεσινοβραδινό χτύπημα στο νοσοκομείο ο κάτοικος της Γάζας δήλωσε: «Πανικός, πανικός. Αυτά που γίνονται στην Γάζα είναι μακελειό. Ήταν περίπου στο νοσοκομείο, έχουν καταφύγει εκεί περίπου 4000 άτομα και αυτοί έριξαν έναν πύραυλο και δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι σκοτώθηκαν. Το χτύπημα ήταν σαν σεισμός. Ήμουν στο μοναστήρι».

Enikos