15 Ιουνίου 2024

Εορτή της Ενορίας των Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Μαρτίνου της Tours στο St-Gilles

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ενορία των Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Μαρτίνου της Tours στον Δήμο του St. Gilles των Βρυξελλών.
 
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και στην σημασία της για τους πιστούς σήμερα, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Κύριος είπε στον Πέτρο, τον Ιάκωβο, τον Ιωάννη και τον Ανδρέα να μη φοβούνται. Το ίδιο λέει και σε εμάς. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο και ενέργεια για τα πράγματα αυτής της ζωής, προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας. Χρησιμοποιούμε τα ταλέντα μας, την εκπαίδευσή μας, την εμπειρία μας και την ελπίδα μας για να πετύχουμε καλά πράγματα. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό, αντιθέτως είναι αρετή. Ωστόσο, καλούμαστε να επιδιώκουμε την βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη του, και όλα αυτά, τα άλλα πράγματα για τα οποία αγωνιζόμαστε, θα μας δωθούν (Μτ. 6, 33). Εάν εφαρμόσουμε τον λόγο του Θεού και τον εμπιστευόμαστε αρκετά ώστε να τον υπακούμε, ακόμη και όταν δεν κατανοούμε πλήρως τις καταστάσεις, ξέρουμε ότι είναι μαζί μας. Γνωρίζουμε ότι μας δίνει άφθονη την χάρη που χρειαζόμαστε και επιθυμούμε, επειδή μας αγαπάει. Το να τον ακολουθούμε χωρίς προαπαιτούμενα είναι τόσο η προϋπόθεση όσο και το αποτέλεσμα του να γεμίσουν τα δίχτυα μας, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή».
 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους ιερείς της Ενορίας για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελούν και ευχαρίστησε τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρι της Ενορίας καθώς και για την συμπαράστασή τους στο έργο και στην ζωή της Ενορίας. Ταυτοχρόνως ζήτησε από τους ενορίτες να προσευχηθούν για την βαριά άρρωστη και ετοιμοθάνατη πρεσβυτέρα Ελένη, την σύζυγο του π. Γεωργίου Λέκκα, ενός εκ των ιερέων της Ενορίας.

Δείτε τις φωτογραφίες