21 Ιουλίου 2024

Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Μάννα της Σύρου

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην παραθεριστική περιοχή Μάννα της Ερμούπολης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της Σύρου, με την παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημ. Κοσμά, των υποψηφίων Δημάρχων κ.κ. Άρη Ρώτα και Αλέξ. Αθανασίου, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μάννα και πολλών φιλαγίων προσκυνητών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στις προτροπές-διαπιστώσεις του σοφού Σειράχ « Τίμα ιατρον προς τας χρείας αυτού…Και γαρ αυτόν έστησε Κύριος! Κύριος έκτισεν εκ γης φάρμακα, Αυτός έδωκεν ανθρώποις επιστήμην ενδοξαζεσθαι εν τοις θαυμασίοις αυτού», καθώς και στη ρήση του Μ. Βασιλείου «Ώσπερ έκαστη των τεχνών βοήθεια ημίν προς το της φύσεως ασθενές υπό του Θεού κεχάρισται, ούτω και ιατρική», τονίζοντας ότι οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι Ανάργυροι μαθήτευσαν στον μόνο ιατρό των ψυχών και των σωμάτων ημών, τον Ιησού Χριστό και, ακολουθώντας το υπόδειγμά Του, πρώτα θεράπευαν τις ψυχικές ανάγκες και αδυναμίες των ανθρώπων και ύστερα θεράπευαν τις σωματικές τους ασθένειες, με φάρμακα που οι ίδιοι, λαμβάνοντάς τα από τη φύση, κατασκεύαζαν.
Συνέστησε δε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να έχουν πίστη και ελπίδα στην ψυχή τους, ώστε να προσέρχονται στον Κύριο και να θεραπεύονται από ψυχικά και σωματικά νοσήματα!
Τους εκάλεσε προσέτι να προσευχηθούν για όσους η ασθένεια δεν τους επέτρεψε να παραστούν στην πανήγυρι και να ανάψουν ένα κερί υπέρ υγείας και αναρρώσεως πάντων των εν ασθένεια κειμένων συνανθρώπων μας.
Ακολούθησε μικρά λιτανεία της Ιεράς Εικόνος των Αγίων πέριξ του Ναού, προ του πέρατος της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στους πιστούς για τον ανατέλλοντα αύριο νέο μήνα Ιούλιο.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στον ίδιο Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.