15 Ιουνίου 2024

Πανήγυρις Ενορίας Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Οστάνδη

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, εορτάστηκε η πανήγυρις της Ενορίας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, στην Οστάνδη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των ιερέων Βαρθολομαίου D’huyvetter, Βερνάρδου Peckstadt και Ανδρέου Dhoe και του Αρχιδιακόνου Αιμιλιανού Χατζηβασιλείου. Έψαλλε η χορωδία της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Μπρυζ υπό τον χοράρχη της κ. Stefaan Coudenys, συμμετέχοντας στην χαρά της πανηγύρεως της Ενορίας της Οστάνδης.
 
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Η Σαμαρείτιδα, για την οποία ομιλεί το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα, η οποία αναζήτησε την χαρά και την αλήθεια στους εφήμερους έρωτες και γνώρισε μόνο την αποτυχία, θα καταληφθεί από μια άλλη δίψα την οποία θα σβήσει ο Χριστός. Δεν θα διψάσει ποτέ ξανά, γιατί η πηγή του ζώντος ύδατος βρίσκεται πλέον σε αυτήν και αγαπάται από τον Θεό».
 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος πατρικώς στον κλήρο και στους πιστούς, τους προέτρεψε να εργάζονται από κοινού για την πρόοδο της Ενορίας, ενθαρρύνοντάς τους να συνεργάζονται και με τις γειτονικές ενορίες. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κληρικούς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρι και υπενθύμισε στους πιστούς την ιστορία της ιδρύσεως της Ενορίας πριν 22 έτη υπό την καθοδήγηση αρχικώς του ιδίου και εν συνεχεία του πατρός Βερνάρδου, και ευχαρίστησε τον πατέρα Ανδρέα για την αφοσίωσή του και την φροντίδα του προς την Ενορία.
 
Ακολούθησε «αγάπη» στην αίθουσα της Ενορίας, όπου κλήρος και λαός είχαν την δυνατότητα της μεταξύ τους συναναστροφής και του μοιράσματος των δυσκολιών, της ελπίδας και της χαράς της ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΑΓΡΣΦΙΕΣ