10 Ιουνίου 2023

Η Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Αγιοτόκο νήσο Κίμωλο

Στον Ιερό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας Κιμώλου, όπου φυλάσσονται και τα τιμία Λείψανα της Οσίας Μεθοδίας, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, του Δημάρχου Κιμώλου κ. Βεντούρη, Αντιδημάρχων, Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπαιδευτικών, μαθητών και μεγάλου πλήθους Κιμωλίων πιστών, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσήμανε ότι όπως η Ανοίξη, με τα ευώδη άνθη, αποχαιρετά το χειμώνα και μας προετοιμάζει για την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως, έτσι και η Εκκλησία, στο μέσο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μας προετοιμάζει να συμμετάσχουμε βιωματικά στην Ανάσταση του Κυρίου, προβάλλοντας τον Τίμιο Σταυρό και καλώντας μας να Τον προσκυνήσουμε! Προσέθεσε δε ότι ο Τίμιος Σταύρος είναι η ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, από τον Οποίο αρύονται καρτερία και υπομονή για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής!
«Όλη η ζωή της Εκκλησίας», τόνισε, «κινείται γύρω από το Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου, γι’ αυτό και η πορεία Της στον κόσμο είναι Σταυροαναστάσιμη»!
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου για το ποιμαντικό του έργο, τη φιλοκαλία του και τον καλαίσθητο στολισμό του Ναού και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.
Ήδη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ κατευθύνεται στην ιερά νήσο Μήλο, όπου το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αδάμαντος.