21 Μαρτίου 2023

Η Ελλάδα στην 54η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου

Η 54η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καΐρου, η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση βιβλίου του Αραβικού κόσμου και μια εκ των κορυφαίων της παγκόσμιας εκδοτικής παραγωγής και προβολής, άνοιξε τις πύλες της, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, και υποδέχτηκε τους χιλιάδες λάτρεις του βιβλίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Νέο Κάιρο.

Την έκθεση, εγκαινίασε μια μέρα νωρίτερα ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, παρουσία πλήθους επισήμων, μεταξύ των οποίων και στελεχών της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αίγυπτο καθώς και του Παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού που έχει και την όλη ευθύνη της παρουσίασης και προβολής των ελληνικών εκδοτικών οίκων και λογοτεχνών στο Ελληνικό Περίπτερο.

Γι΄ αυτήν την χρονιά επιλέχθηκαν να προβληθούν δύο λογοτέχνες από το παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Ο ποιητής Σπύρος Κοκκινάκης και ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, οι οποίοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Ελληνικό Περίπτερο.

Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί η Αραβική μετάφραση της ποιητικής συλλογής του Σπύρου Κοκκινάκη «Ονειρεύομαι σε άλλη γλώσσα», από τον μεταφραστή του έργου κ. Χάλεντ Ραούφ και τον εκδότη κ. Μουχάμεντ Ελμπάαλι, ενώ το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις τρεις το μεσημέρι, η Διευθύντρια του τμήματος Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κα Σταυρούλα Σπανούδη, θα παρουσιάσει στο κοινό το σύνολο του έργου του διακεκριμένου συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου