3 Δεκεμβρίου 2023

Λευκωσία: Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο για το Κυπριακό

Την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδη, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Γ’, στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος, ήταν μία συνάντηση που έπρεπε να γίνει και τυπικά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για το Κυπριακό. 

Κατά την πρώτη αυτή επίσημη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος πρόσφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως δώρο το αντίγραφο εικόνας του 16ου αι. από τον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη, η οποία απεικονίζει τον Χριστό. Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχές του για ευδόκιμο διακονία, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα είναι απόλυτα επιτυχής και επ’ αγαθώ της πατρίδας, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, ευχαριστώντας των Πρόεδρο, σημείωσε ότι πρόκειται για μια νέα φάση της υπηρεσίας του, με ποσοτικά και ποιοτικά διαφορετικά προβλήματα και ευχήθηκε όπως με τη βοήθεια του Θεού αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αξιώματος.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό και ενδιαφέρθηκε και για τα θέματα της Εκκλησίας. «Πάντα ο Πρόεδρος είχε μία σχέση και συνεργασία με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο και ήταν και σ’ εμένα γνωστός, και από όταν ερχόταν στην Πάφο, αλλά και από όταν βρισκόμασταν στην Αρχιεπισκοπή με τον μακαρίτη τον προκάτοχό μου», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος. Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι ήταν μία επίσκεψη που επιβαλλόταν από τους θεσμούς να γίνει, προσθέτοντας ότι ευχαριστήθηκε «την πολύ ανθρώπινη συνάντηση».

gr.euronews.com