15 Ιουνίου 2024

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

«Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,
Tώρα που είστε όλοι στα σπίτια σας και ετοιμάζεστε να εορτάσετε τα Χριστούγεννα με τις οικογένειες και τους φίλους σας, θα ήθελα να σας ζητήσω να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να στρέψετε τη σκέψη σας προς όλους εκείνους, των οποίων οι ζωές καταστράφηκαν από τη βία και τον πόλεμο.
Ο Προφήτης Ησαΐας μας θυμίζει ότι:
“παιδίον ἐγενήθη ἡμῖν, υἱός καί ἐδόθη ἡμῖν….καί καλεῖται τό ὄνομα αὐτοῦ….ἄρχων εἰρήνης”.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε στον κόσμο μας αυτόν τον Άρχοντα της Ειρήνης! Ιδιαίτερα για τους αδελφούς και τις αδελφές μας από την Ουκρανία, που υπέστησαν και υπέμειναν όλο σχεδόν το 2022 μία βάναυση εισβολή από τη Ρωσία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και από τις δύο πλευρές σε έναν πόλεμο που, όπως κάθε πόλεμος, είναι αδικαιολόγητος. Και δυστυχώς δεν φαίνεται να πλησιάζει το τέλος αυτού του πολέμου.
Καθώς, λοιπόν, καλωσορίζουμε το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ, αντικρύζοντας στην ταπεινοφροσύνη και τη φτώχεια του την ουσία της αληθινής δύναμης και της δόξας του Θεού, ας θυμηθούμε όλους εκείνους που στερούνται αυτή την ευλογία της ειρήνης στην καθημερινότητά τους.
Είθε ο Νεογέννητος Κύριος της Δόξης να χαρίσει αυτή τη ν ειρήνη στον κόσμο και να φέρει γρήγορα τη δικαιοσύνη, τη συμφιλίωση και την ελπίδα στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Καλά Χριστούγεννα σε σας και τους οικείους σας!
Ευτυχισμένο και γεμάτο υγεία το νέο έτος 2023!
Χριστός Γεννᾶται! Δοξάσατε!»