21 Ιουλίου 2024

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Ησαΐας

Θέματα εκκλησιαστικής επικαιρότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας στο ιστορικό Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν της Μητρόπολης Ταμασού, έγινε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου
κκ Χρυσοστόμου Β’.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ηγείται 70μελούς ομάδας προσκυνητών στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια της θρονικής εορτής του Αποστόλου Ανδρέου
αλλά και του γεγονότος ότι κατόπιν ευλογίας, ο Παναγιώτατος θα χειροτονήσει εις τον βαθμό του διακόνου, μοναχό με το όνομα Βαρθολομαίος, αδελφό της Μονής Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

«Ο Πανιερώτατος, κατά την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με  Ελληνοαμερικανούς  οφφικιάλους της Μητρός Εκκλησίας. Ακόμη δε, ο Πανιερώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου, Αρχιεπίσκοπο Βίσγοροντ κ. Αγαπητό, καθώς και άλλους Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κορυφώνεται αύριο με την συμμετοχή της αντιπροσωπείας μας στη θρονική εορτή της μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Κατά τη διάρκεια του Πατριαρχικού και Συνοδικού Συλλειτούργου ο Παναγιώτατος θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον μοναχό Βαρθολομαίο από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

alphanews.live