22 Απριλίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς κληρικούς Αδελαΐδος: «Παρακαλώ να πορευθούμε με αγάπη και ενότητα»

Το μήνυμα της αγάπης και της ενότητας εξέπεμψε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, κατά την εισήγησή του στην Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αδελαΐδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου στη Νότιο Αυστραλία.

Στην Ιερατική Σύναξη παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μία ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της τοπικής Εκκλησίας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως μετά την εξομάλυνση των συνεπειών της πανδημίας, αναφέρθηκε στην Α´ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη και, εν συνεχεία, τόνισε την αξία της ενότητος της ιερατικής οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, διότι «χωρίς ενότητα δε θα μπορέσουμε ποτέ να προχωρήσουμε μπροστά», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διέκρινε, επίσης, ότι έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός πως η ιερατική οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας μεγαλώνει ποσοτικά, αλλά κυρίως ποιοτικά, και αναφέρθηκε στις τρείς τελευταίες χειροτονίες που πραγματοποιούνται στην Αδελαΐδα αυτές τις ημέρες.

Παρόμοιες ήταν και οι παρεμβάσεις των δύο Επισκόπων, ενώ ενδεικτικές του πνεύματος ενθουσιασμού, αγάπης και σεβασμού προς τον Αρχιεπίσκοπο, ήταν οι παρεμβάσεις των παρισταμένων κληρικών, οι οποίοι μίλησαν για αγιοπνευματική αλλαγή και εκκλησιαστικοποίηση της Αυστραλίας κατά την τελευταία τριετία, εκτιμώντας τις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

Μετά την Ιερατική Σύναξη, παρατέθηκε γεύμα στο οποίο παρακάθησαν όλοι οι ιερείς.