29 Σεπτεμβρίου 2023

Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αρχιεπισκοπή η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, έχει υποβάλει την υποψηφιότητά του διά φυσικής παρουσίας ο Μητροπολίτης Κυρηνείας, Χρυσόστομος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η παρουσία του στην Αρχιεπισκοπή δηλώνει τον σεβασμό του στις διαδικασίες και την Ιερά Σύνοδο.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, επέλεξε να εκδηλώσει ενδιαφέρον διά του αντιπροσώπου του, Αρχιμανδρίτη Χρυστοστόμου.

Κι επισήμως υποψήφιος είναι και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανέφερε τα εξής:

“Εύχομαι με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, να βγει ο κατάλληλος και να οδηγήσει το καράβι σαν καλός καραβοκύρης, σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Η οποιαδηποτε απόφαση Συνόδου για το αυτοκέφαλο είναι υποχρεωτική για όλους. Δεν μπορούμε να έχουμε πισωγυρίσματα για την Ουκρανία”.

Ο Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ιωακείμ θα υποβάλει την υποψηφιότητα εκ μέρους του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεοφύτου. 

Σε λίγο αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο Μητροπολίτης Πάφου και Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Γεώργιος, ο οποίος βρίσκεται στην Αρχιεπισκοπή από το πρωί. 

Θεωρείται δεδομένο ότι οι Ιεράρχες που θα διεκδικήσουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο θα είναι επτά, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί στις 11:00. 

Οι εκλογές

Εξάλλου, χίλια εκλογικά κέντρα αναμένεται να λειτουργήσουν για τις ανάγκες των εκλογών στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ οι πολίτες θα είναι σε θέση, από τις αρχές Δεκεμβρίου, να μάθουν πού ψηφίζουν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα, πρόκειται να συζητήσει και το θέμα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, με στόχο να εξευρεθούν τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση δύναται να συμβάλει στην πιο ομαλή διεξαγωγή τους.

alphanews.live