10 Δεκεμβρίου 2022

Ρεκόρ ομογενών υποψηφίων στις πολιτειακές εκλογές της Βικτώρια

Τουλάχιστον 35 άτομα ελληνικής καταγωγής κατέρχονται ως υποψήφια στις πολιτειακές εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων (Lower House) και τη Γερουσία (Upper House) που θα διεξαχθούν στη Βικτώρια στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», οι ίδιοι εντόπισαν στον πλήρη κατάλογο της Επιτροπής Εκλογών τουλάχιστον 35 ονόματα ατόμων τα οποία φαίνεται ότι είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ σημειώνουν πως είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι ίσως να έχουν αλλάξει το όνομά τους. Σήμερα, σημειώνει η εφημερίδα,  στο πολιτειακό κοινοβούλιο οι ομογενείς εκπροσωπούνται από τους Δημόπουλο, Στάικο, Θεοφάνους και Ταρλάμη όλοι τους εκλέγονται με το Εργατικό κόμμα και Κάτο που εκλέγεται με τους Φιλελεύθερους.

Συνολικά, στις πολιτειακές εκλογές του Νοεμβρίου, οι υποψήφιοι για τη Βουλή των Αντιπροσώπων ανέρχονται στους 740 και  στους 1194 για την πολιτειακή Γερουσία.Remaining Time-0:12FullscreenUnmute

H πρόωρη ψηφοφορία  για τις εκλογές ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου το πρωί. Η αρμόδια υπηρεσία διεξαγωγής των εκλογών αναμένει ότι τουλάχιστον οι μισοί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν πριν την καθορισμένη ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Νέος Κόσμος)