1 Φεβρουαρίου 2023

Άφιξη του Μητροπολίτου Λαρίσης στο Σύδνεϋ για την Α’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συγκαταλέγεται στους προσκεκλημένους από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Ιεράρχες που θα παραστούν και θα ομιλήσουν στην πρώτη Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη, η οποία θα διεξαχθεί στο Σύδνεϋ κατά το προσεχές διήμερο, 18 και 19 Οκτωβρίου.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος αφίχθη στην αυστραλιανή μεγαλούπολη το απόγευμα της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο αυτοπροσώπως και με εγκαρδιότητα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, με τη συνοδεία Επισκόπων, Κληρικών και πολλών πιστών της τοπικής Εκκλησίας.

Αναλυτικότερα, παρόντες στην υποδοχή του Μητροπολίτου Λαρίσης ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Σινώπης κ. Σιλουανός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Κληρικοί, μέλη της Χριστιανικής Ενώσεως Νέων, αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, υπό τον Διευθυντή του Οργανισμού, κ. Στέλιο Μαγδαλόπουλο, και αρκετοί άλλοι πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος καλωσόρισε τον Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζοντας την ευχαριστία του για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και δηλώνοντας τη βεβαιότητα ότι η παρουσία του στην Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη θα καταστεί προς πνευματική ωφέλεια τόσο του ιδίου, όσο και των λοιπών μετεχόντων στη Σύναξη.