22 Απριλίου 2024

Στην Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Στον Πατριάρχη Θεόδωρο θα απονεμηθεί για φέτος από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του ετήσιου δείπνου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου το βράδυ του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton της Νέας Υόρκης.

Σήμερα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο της Νέας Υόρκης, καρδινάλιο Τίμοθι Ντόλαν και να ξεναγηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου στο Μανχάταν. Στη συνέχεια, ως είναι προγραμματισμένο, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου θα ψαλεί επίσημη δοξολογία στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου.

Στο πλαίσιο της ιστορικής επίσκεψης, που αποτελεί την πρώτη στις ΗΠΑ ενός Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο Θεόδωρος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με άλλους τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες και με πολιτειακούς παράγοντες, ενώ θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το εθνικό προσκύνημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, αλλά και αρκετές ελληνορθόδοξες κοινότητες τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ